Verkeersregelaars: zo min mogelijk hinder op de weg

Lees alles wat u weten wilt over verkeersregelaars

Een verkeersregelaar zorgt -door duidelijke instructies- voor veiligheid en doorstroom in het verkeer. Of het nu gaat om een (sport)evenement of een bouw-/infraproject. Maar wanneer zet u nu verkeersregelaars in? En aan welke zaken moet u verder denken? Wij geven graag antwoord op uw vragen.

Noflikwurk verkeersregelaars

Wat doet een verkeersregelaar?

Optimale verkeersveiligheid en een soepele doorstroom voor alle weggebruikers. Dat is de grootste verantwoordelijkheid van een verkeersregelaar. Hoe? Door goed zichtbaar te zijn, duidelijke instructies op te dragen aan weggebruikers en ze op de juiste wijze te begeleiden. Zo ondervindt het verkeer zo min mogelijk hinder van evenementen of projecten.

Verkeersveiligheid bij evenementen en projecten

Verkeersregelaars zijn onmisbaar in situaties waar een begeleiding van verkeer van groot belang is. Wanneer is het nodig een verkeersregelaar in te zetten? Of het nu gaat om bouw- en infraprojecten, grootschalige evenementen, sportwedstrijden die over de weg gaan, wegafzettingen of -omleidingen.

Noflikwurk Verkeersregelaars

Het verschil tussen een evenementen- en beroepsverkeersregelaar

Als we het hebben over verkeersregelaars, kunnen we er 4 noemen:

  • Beroepsverkeerregelaars: zij hebben een gedegen opleiding voor het coördineren van verkeer in allerlei situaties

  • Transportbegeleiders: zij begeleiden bijzonder of exceptioneel transport over de weg

  • Evenementenverkeersregelaars: vrijwilligers die via Verkeersregelaars Nederland een e-learning afleggen om te mogen helpen bij evenementen

  • Verkeersbrigadiers: vanaf 10 jaar, vaak worden zij ingezet bij scholen om andere kinderen te helpen met oversteken.

Is een verkeersregelaar verplicht?

De wegbeheerder, vaak de gemeente, provincie of Rijkswaterstaat, bepaalt of het nodig is verkeersregelaars in te zetten. Verkeersregelaars worden ook wel vereist door bouwbedrijven, evenementenorganisatoren of de verzekeraar. Om zo de veiligheid en efficiëntie van verkeersstromen te waarborgen. Of om te voldoen aan wet- en regelgeving of polisvoorwaarden van de verzekering.

Soms is het onduidelijk of er wel of niet een verkeersregelaar ingezet moet worden. In dat geval, geven we de volgende 3 tips:

  1. Doe navraag bij de gemeente en de provincie
  2. Ook de politie en Rijkswaterstaat kunnen je voorzien van de nodige informatie
  3. Laat je vooraf goed informeren, zo voorkom je boetes, voldoe je aan de regelgeving en zorg je voor optimale veiligheid voor alle weggebruikers

Voor een veilige doorstroom van het verkeer

Als organisatie van een evenement of als verantwoordelijke voor een bouw- of infraproject, wilt u dat het verkeer zo min mogelijk gehinderd wordt. Wij kennen als geen ander het belang hiervan. Daarom leveren wij gecertificeerde en betrouwbare verkeersregelaars.

Doorstroom verkeer bij bouw- en infraprojecten

Werknemers, bezoekers, leveranciers en andere weggebruiken: overdag en ook wel ’s nachts is het een komen en gaan van mensen. Dat geldt bij een bouwplaats en ook bij grote infraprojecten. Een verkeersregelaar is hier de spil die voertuigen in en uitlaat, helpt bij parkeren en soms zelfs kleine administratieve klusjes erbij doet.

Bij wegenbouwprojecten zorgen onze professionals voor veilige doorstroom van het verkeer. Daarbij verliezen ze de veiligheid van wegwerkers niet uit het oog.

Houd hiermee rekening bij evenementen

Bij bijna elk evenement, van festival tot sportevenement, is het verplicht verkeersregelaars in te zetten. Onze beroepsregelaars helpen bij het parkeren, zorgen dat bezoekers zo soepel mogelijk van en naar het evenement komen. En moet er een weg worden overgestoken? Ook dan staan ze paraat.

Iedereen veilig naar huis, dat is te allen tijde ons doel.

Wat kost een verkeersregelaar?

Verkeersregelaars inhuren is altijd maatwerk. Om wat voor evenement of project gaat het? Hoeveel man is er nodig? Welke expertise, bijvoorbeeld bhv of brandwacht, is nog meer vereist? Leg de situatie aan ons voor, dan maken wij graag een offerte.